Bilferie 1Bilferie 1

Skal du på bilferie i sommer? – her er 10 tips til turen

I år er det flere som skal på bilferie både i Norge og Europa. Vi har laget en liste med 10 punkter med tips til før og under turen.

1. Ta en sikkerhetssjekk på bilen!

Før du legger ut på reisen er det viktig å sjekke at bilen er sikker og at du har riktig utstyr om noe skulle skje.

  • Har du varseltrekant og vest?
  • Sjekk olje, spylervæske, dekkmønster og dekktrykk
  • Sjekk reservehjul
  • Sjekk at alle lysene virker
  • Sørg for å ha gode vindusviskerblad

Vi har vel alle bestilt solskinn til turen, men Norge er kjent for skiftende vær. Det kan godt hende at du støter på regnbyger og da er det viktig med god sikt. Sjekk at viskerne er i god stand. Trenger du nye får du hjelp hos oss!

Visste du at vi monterer viskere gratis?

Det er ikke alltid like lett å montere vindusviskere, og fremgangsmåten varierer fra modell til modell.

Derfor får du hjelp til:

  • Riktig valg av viskere til din bil
  • Montering av viskerne

Det er anbefalt at du og jevnlig sjekker oljenivået, og at du i alle fall peiler oljen før lange turer, slik som før ferier eller langturer. Det tar bare et øyeblikk å sjekke og eventuelt fylle på, og det kan gi deg mange ekstra år med pålitelig og effektiv kjøring fra motoren.

Vi finner riktig olje til din bil

Ulike motorer har behov for ulik olje, og det kan være utfordrende å vite hva som er riktig for din bil. Det finnes en rekke ulike typer motoroljer i forskjellig kvalitet. Våre ansatte hjelper deg finne riktig olje til din bil.

 2. Pass på at alt er riktig montert

Det er mye som skal med på tur, da er det viktig at alt sitter godt på sin plass. Våre ansatte er kurset i riktig montering og vi kan hjelpe med:

Vi monterer Thule for deg

Uansett om det er takboks, sykkelstativ, andre takstativ eller holdere står våre ansatte klare til å hjelpe deg med rask og effektiv montering. Du sparer tid og kan være trygg på at du får sikker montering, tilpasset din bil. Alle BilXtra-ansatte kan utføre riktig montering av alle Thule-produkter, slik at du slipper å sette deg inn i instruksjoner og monteringsbrosjyrer.

Sikker og riktig montering av bilstolen

Det er veldig viktig at bilstolen er montert riktig, både for å unngå unødvendige bøter men viktigst av alt for å sikre barnets sikkerhet. Ifølge NAF er 5 av 10 bilstoler montert feil, noe som kan føre til skader ved uhell. Når du kjøper bilstol hos BilXtra hjelper vi deg å velge riktig barnesete til ditt barn og din bil, og vi hjelper deg selvfølgelig også med monteringer.

3. Planlegg underholdningen i bilen

Gjør bilturen hyggelig for store og små med musikk og annen underholdning. Ikke glem strøm til alle tekniske duppedingser!

Vi hjelper deg velge riktig DAB+

Dersom overgangen til DAB har ført til at du har mistet radiosignalet på din innebygde FM-radio i bilen, kan du få hjelp til å velge ny DAB+ spiller eller adapter. Med rett DAB+ spiller kan du få tilbake dine favoritt-radiokanaler i bilen.

I baksetet er et nettbrett eller en iPad en  sikker vinner. For at strømmen skal vare hele bilturen er det lurt å ha ladekabler med bilinngang eller adaptere. For å bruke mindre av datapakken kan du laste ned filmer og lage spillelister på forhånd.  Husk at alle løse gjenstander i bilkupeen må settes fast. Vi har både holdere til nettbrett og mobiler.

 4. Gjør bilen litt mer komfortabel

Turen kan være lang og da er det lurt å legge tilrette for litt ekstra komfort. Vi har komfortable setetrekk til sjåføren med x-tra støtte.  Nakkeputer til passasjerene gjør det lettere å ta en liten lur.

Solbeskyttere for sidevinduene bidrar til å holde temperaturen nede, og selvsagt solstrålene vekk fra øynene og skjerm. Vi har utvalg både til voksne og barn. Et annet tips er å ha en solskjerm i frontruten som hindrer en stekende bil etter den har stått parkert i solen.

Frisk luft og god lukt er også viktig. Hos oss finner du et stort utvalg luftfriskere fra Wunderbaum som kan gi bilen en helt ny lukt! Du kan også ta en sjekk av AC anlegget hos BilXtra Verksted.

 5. Start med ren bil

Det kan bli mange timer i bilen og da er det fint at bilen er ren. Vi har produktene som du kan bruke både før, under og etter turen. Det er lurt å ha våtservietter i hanskerommet for søl på veien.  Les våre tips og triks for innvendig vask.

6. Pakk bilen sikkert

Bilen pakkes helt full til turen, alle har bagasje, utstyr og underholdning med i bilen. Det som er viktig å huske på er at alt dette må pakkes sikkert.

I bagasjerommet skal den tyngste bagasjen nederst og lengst inn mot bakseteryggen.

Du skal helst ikke pakke høyere enn høyden på bakseteryggen – i så fall må du bruke sikkerhetsnett.

 

Du får helt klart mer plass med en Takboks, men det er viktig at du passer på at du holder deg innenfor vektbegrensningene.

Pakk heller de lette tingene i takboksen. Husk også å stroppe alt godt fast når du har pakket ferdig.

 

Og en siste ting – ingen løse gjenstander inne i bilen!

En iPad som veier rundt en halvkilo vil i en krasj eller bråstopp i bare 50 kilometer i timen, komme gjennom kupéen med en kraft tilsvarende tolv kilo.

Det er også blitt strengere regler for bruk av håndholdt mobil i bil. Du får 1 700 kroner i forenklet forelegg og to prikker på førerkortet.

7. Dokumenter reisen

Norge er et utrolig fint land med spektakulære reiseruter. Hvorfor ikke dokumentere turen med et dashcam?

Ved å ha et dashcam eller bilkamera i frontruten har du også en ekstra sikkerhet. Ved ulykker har du dokumentasjon på hendelsesforløpet. Det finnes også parkeringsmodus hvor kameraet vil ta opp situasjoner som skjer også når du er parkert.

Vi har et stort utvalg dashcam – ta gjerne turen innom BilXtra butikk for å se mer!

8. Uten kald mat og drikke duger helten ikke!

En kjøleboks med på turen gjør det mulig med kald mat og drikke uten for mange stopp på veien. Pakk nisten og finn en fin rasteplass så slipper man å spise pølse på bensinstasjon hver dag. Se vårt utvalg av kjølebokser HER.

 9. Husk lademuligheter for alle elektriske duppedingser

Vi er avhengig av strøm, om det er til bilen, mobilen, nettbrettet eller andre tekniske gjenstander vi har med til turen. Sjekk at du har med ledninger og omformere slik at alle får tilgang til strøm gjennom hele ferien.

10. Trenger du hjelp på veien?

BilXtras ansatte kan bil – det kommer deg til gode

Vi brenner for bil, og er derfor det rette valget når du trenger deler eller utstyr til din bil.

Våre ansatte har:

  • Kunnskap om, og interesse for bil
  • Vilje til å yte bedre service enn våre kunder forventer
  • Evnen til å være løsningsorientert

Gjennom BilXtra skolen får alle våre ansatte opplæring i alt fra produktinformasjon og produktnyheter til montering, som gjør at du alltid kan få den hjelpen du trenger.

Er du usikker på hva som er rett produkter for din bil? Lurer du på hvordan du skal montere takstativet, bilstolen eller vindusviskerne?

Ved Xtra Service får du tips, gode råd og enkle veiledninger, som kan hjelpe deg med dine bil-prosjekter – alltid uten ekstra kostnad!

Xtra-service er alltid gratis

Vi vet at sikkerhet i bil er viktig for alle våre kunder, men det er ikke alltid like lett å vite hvordan du monterer utstyr eller å vite hva du skal velge til nettopp din bil. Derfor får du alltid gratis Xtra-service ved alle våre BilXtra butikker når du trenger det.

Uansett om du handler på nett eller i butikk, kan du få Xtra Service kostnadsfritt. Bare finn veien til nærmeste BilXtra butikk og kontakt en av våre ansatte. Du kan også finne svar på mange spørsmål i BilXtras “Råd og Tips”.

Finn din nærmeste butikk her

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.