Bilpleie – Gjør bilen klar for vinteren

Vinter BilpleieVinter Bilpleie

I vintersesongen er det flere elementer som gir bilen Xtra hard medfart og som kan skape kjedelige situasjoner, selvsagt når du minst trenger det. Kulde, veisalt, strøsand, snø og is er alle med på å gi bilen juling. Heldigvis kan mye av dette unngås med noen små enkle forberedelser.

BilXtra anbefaler en grundig rengjøring med påfølgende beskyttelse av lakken slik at den er mer motstandsdyktig mot de påkjenningene som kommer. I tillegg skal vi komme med noen ekstra smarte tips til deg som bileier.

Følger du disse stegene for vask så har du lagt et godt grunnlag til å møte de største utfordringene.

1. Avfetting og forvask:

Lakken er bilens viktigste forsvar mot rust, og selv med regelmessig vask vil det være smuss som setter seg fast og kan være grobunn for rust. Dette lar seg sjelden fjerne med bare vann, og du er avhengig av en avfetting gjerne i kombinasjon med en forvasksåpe. I den kalde årstiden så kan det for mange være vanskelig å bruke høytrykksvasker og skumkanon hjemme, men heldigvis så finnes det mange gode selvvaskanlegg rundt om i landet som nå også har god skumforvask i anlegget.

Utfordringen i denne årstiden er at det ofte er vått og fuktig ute. En vanlig avfetting som f.eks Prickbort har betydelig svakere effekt om lakken er våt. Velger du derimot BilXtra Hybridavfetting som er utviklet med tanke på det våte og tøffe Nordiske klimaet så er det sammensatt slik at den også fungerer utmerket på våt lakk. Den har også tilsatt noe som kalles for tixotrop som gir den en gelaktig konsistens for enda bedre virketid.

Ta med en slik til selvvasken og spray god på bilen før du legger skum, da har du en god kombinasjon.

Gjennom vinteren så vil du oppleve små brune flekker i lakken som kan virke som rust, dette er metallpartikler som er i luften og kommer gjerne av piggdekk. Dette setter seg svært hardt fast i lakken og du trenger en spesiell avfetting som løser opp metallet for å fjerne dette.

BilXtra har et stort sortiment på dette og vi anbefaler spesielt Tugarex fra den tyske familiebedriften Tuga Chemie, fantastisk effektiv.

Avfetting Bilpleie VinterAvfetting Bilpleie Vinter

2. Berøringsvask:

Etter avfetting og forvask så må bilen spyles godt av for å få bort alle partikler og såperester. Og så er det ingen vei tilbake, for å få bilen helt rein er det nødvendig med en berøringsvask, da vil du kunne klare å fjerne trafikkfilm og den siste inngrodde skitten som sitter igjen på lakken. Bruk en god vaskehanske eller svamp til jobben sammen med godt varmt vann og en shampoo, BilXtra anbefaler i dette tilfelle Hybrid Solutions Ceramic Wash & Wax som er en svært god shampoo som også legger igjen en liten beskyttelse som vi skal bygge videre på. PS! Husk å spyle godt inn i hjulbuene, her setter det seg utrolig mye skitt som både gnager på bremseslanger og annet hjuloppheng. Et eksperttips om du har plast innvendig i hjulbuene, etter du har gjort rent, spray lit Autoglym Vinyl & Rubbercare på plasten, dette gjør sitt til at snø og slaps ikke fester seg så lett og pakker inn hjulene.

3. Beskytt lakken:

Vi anbefaler at du polerer bilen før vinteren, dette kan du lese mer om HER:

Skulle du ikke ha tid og mulighet for å polere så må du uansett beskytte lakken din etter vask og før vinteren setter inn. Det finnes flere måter å beskytte lakken på og med, og ønsker du en enkel måte å gjøre det på så anbefaler vi å legge en sprayforsegling og da er f.eks Carpro Reload et knallsterkt poeng som sikrer god beskyttelse. En annen lakkbeskyttelse er Meguiars Ceramic Hybrid Ceramic Liquid Wax, en flytende voks som inneholder SiO2 som gir lakken en glasshard overflate på en enkel måte. At den lukter digg er vel heller ingen ulempe.

Følger du disse trinnene så er du godt på vei til å møte vinteren på en god måte.

Polering BilpleiePolering Bilpleie

Smarte tips:

  • Husk å lade startbatteriet:

    Bilens dynamo klarer aldri å full-lade et bilbatteri og dermed så står du i fare å møte et flatt batteri om morgenen når du har det som travlest. Om du investerer i en smart batterilader og setter denne på bilen over natten et par ganger i løpet av vinteren så kan du forebygge veldig mye.

Dagens smartladere gjør en enkel diagnose av batteriet først og gir impulsstøt for å prøve og løse opp i det som kalles for sulfatering som skjer i batteriet over tid. Deretter så lades batteriet helt opp, og holdes dermed friskere lengre.

  • Smør opp dørlåsene og dørpakningene.

    Dette er også forebyggende og bør selvsagt gjøres før frosten kommer. Vårt beste tips er bruk WD40 til alt, spray litt i dørlåsen, spray litt på dørhengslene og spray litt i en klut og dra lett over dørpakningene. PS! Husk også låsen i skiboksen eller skiholderene.

  • Legg en glasscoating på frontruten din.

    Dette gir deg bedre sikt på våte høst og vinterveier, du sparer vindusviskerne og du sparer deg også for litt neglbitt om morgenen da is ikke fester seg like lett til glasset. Denne coatingen fra LiquidNano er både enkel å legge, og det er holdbar opp til 12 måneder.

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.