Sommervasken - Organisk skitt

Den ideelle bilvasken for sommer og høst

Å opprettholde bilens utseende og beskyttelse gjennom året, spesielt i sommer- og høstmånedene, er avgjørende. Det er i disse sesongene at kjøretøyet ditt kan bli utsatt for skadelige organiske faktorer som sollys, insekter, trestoff, og støv. For å hjelpe deg å oppnå de beste resultatene, anbefaler vi å bruke kvalitetsprodukter under vaskerutinen din.

Hva er Organisk Skitt

Når vi sier "organisk smuss", peker vi normalt på fremmedelementer eller avsetninger som har en organisk opprinnelse, og som har samlet seg opp på overflatene til bilen. Dette kan skje som et resultat av naturlige prosesser eller på grunn av miljøfaktorer. Her er noen typiske eksempler på hva organisk smuss på en bil kan være:

  • Fugleavføring: Det er ikke uvanlig at avføring fra fugler havner på bilen, enten de har landet på den eller har fløyet over. Fugleavføring kan være sterkt korroderende og kan potensielt etterlate permanente merker eller skader på bilens lakk hvis det ikke fjernes umiddelbart.
  • Insekter: Rester fra insekter, mose og smuss kan lett feste seg til frontpartiet av bilen, særlig grillen, frontlyktene og frontruten. Dette er spesielt vanlig i sommermånedene når insekter er mer aktive.
  • Pollen: Pollen fra planter og trær kan bli et betydelig problem, spesielt i løpet av vår- og sommermånedene. Pollen kan lett samle seg på bilens overflater, hovedsakelig på vinduene og i ulike sprekker og hulrom.
  • Treavfall: Blader, små grener, blomster eller sevje fra trær kan falle på bilen og etterlate organiske spor.
  • Tretjære: I noen tilfeller kan sevje eller harpiks fra trær dryppe ned på bilen og danne klebrige avsetninger. Disse kan ofte blande seg med pollen og skape uattraktive flekker. Hvis dette blir liggende over lengre tid, kan det herde og bli svært vanskelig å fjerne.

Organisk smuss på bilen er mer enn bare en kosmetisk irritasjon. Over tid kan slike avleiringer, som fugleavføring eller harpiks, faktisk skade bilens lakk og overflate hvis de ikke blir fjernet grundig og regelmessig. Derfor er det avgjørende å rense bilen ofte og bruke riktige metoder og produkter for å fjerne organisk smuss uten å skade lakken eller den eksisterende beskyttelsen på lakken.


 

Avfetting

Det første produktet i vår bilvaskserie er BilXtra Sommer & Høst Avfetting. Denne spesialiserte avfettingen er designet for effektivt å fjerne insekter, sevje, skitt, olje, fett, og veifilm fra bilens overflate. Formuleringen er mild nok til å bevare glansen i bilens lakk uten å forårsake skade eller misfarging på bilens overflater. Produktet er pH-nøytralt og trygt å bruke på ulike laktyper, inkludert metallisk og perlemorslakk.

BilXtra Multifoam

Etter avfetting er det tid for å ta bilvasken til neste nivå med BilXtra Multifoam. Denne sjampoen, som er spesifikt formulert for bruk med et skumkanon og direkte bøtteapplikasjon, gir en grundig og skånsom rengjøring. Skummet det skaper, hjelper til med å fjerne eventuell gjenværende skitt og smuss uten å skade bilens lakk. Den er designet for å brukes direkte i bøtten, og tilbyr utmerket glideevne og den nødvendige berøringsvasken for å gjøre bilen din 100% ren og fri fra den "statiske filmen" som ofte blir omtalt som trafikkfilm. 

En viktig del av BilXtra Multifoam er dens evne til å bevare lakken glans uten å påvirke eventuell eksisterende beskyttelse på bilen din. Så selv om du allerede har påført en beskyttende voks eller forsegling, vil denne sjampoen ha minimal innvirkning.

Bruk av avfetting og BilXtra Multifoam sammen vil gi deg en omfattende og effektiv sommerbilvask. Avfettingen fjerner effektivt sta skitt og forbereder overflaten for en mer grundig vask med sjampoen, som gir en grundig og skånsom rengjøring av bilen. Sjampoen hjelper til med å løsne og fjerne eventuelle gjenværende urenheter.

Insektfjernere for Ekstra Utfordringer

Det kan være situasjoner hvor bilen din samler en overdreven mengde insekter på overflaten, som etter en lang kjøretur. I slike tilfeller kan det være gunstig å bruke en spesialisert insektfjerner, som BilXtra Insektfjerner, før du fortsetter med den omfattende sommerbilvasken. Dette produktet er spesielt designet for effektivt å oppløse og fjerne insekter, fugleskitt, eksospartikkelrester, og annen skitt som sitter fast på bilens overflate. Formuleringen er kraftig, men skånsom, noe som sikrer en grundig og effektiv fjerning av insekter uten potensiell skade. 

Ekstra beskyttelse med Spray Forsegling

Hvis du ønsker å forbedre beskyttelsen enda mer, anbefaler vi Spray Forsegling. Denne keramiske sprayforseglingen påføres enkelt på en våt bil og skylles av umiddelbart, og gir en langvarig beskyttelse som også fremmer glans.

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.