Unngå frosne låser

Forebygg for å unngå irritasjon og frustrasjon (en sann historie fra virkeligheten…)

Nøkkel VinterNøkkel Vinter

Se for deg at du står på fjellet og har akkurat gått en lang skitur. Været er utmerket med minus 7 grader og kun litt vind. Du gleder deg til å komme hjem eller til hytta, en varm dusj og litt avslapning. Alt er bra! Men så starter marerittet, låsen på takboksen er frosset!

Tips og triks

Den lille vinden har vært nok til at sammen med de 7 blå gradene har låsen frosset i løpet av de to timene du har vært i lykkerus ute i trikkesporene. Nå er gode råd dyre, du vil helst unngå å begynne å styre med å slå ned seter og få våte ski inn i bilen. Trangt blir det også. Vårt beste triks i boka er om du har en lighter tilgjengelig, varm opp nøkkelen med denne og dytt den inn i låsen. I mange tilfeller er det ikke mye som skal til. Om dette ikke hjelper så er neste triks, selvsagt avhengig at du er i nærheten av sivilisasjon, å fylle en plastpose med varmt vann. Hold så posen inntil låsen så lenge som nødvendig til låsen løsner.

PS! Ikke hell varmt vann direkte på låsen, det redder kun situasjonen der og da, men vil skape mer utfordringer neste gang…

Kald bilnøkkel

Som om ikke dette var nok. I den tiden du har vært ute på ski så har bilnøkkelen rukket å bli ganske så iskald, og bilen vil heller ikke la seg låse opp. Du visste selvsagt at batteriene på nøkkelen begynte å bli svake, det har du tross alt fått beskjed om i bilens display noen ganger… Ved neste anledning så… Her er det i de fleste tilfeller også varme som gjelder. Putt nøkkelen inn i hansken din noen minutter og det vil nok hjelpe. Har du en moderne bil som er tilkoblet en app så vil du kanskje kunne låse opp bilen med appen og satt på kupévarmer slik at du i hvert fall ikke skal være kald når du hater som mest.

Vi anbefaler

Vel, du kan i de fleste tilfeller unngå slike situasjoner på fjellet eller ved skistadion i kulda. Litt låsolje eller en dæsj WD40 inn i låsene på takboksen gjør underverker. At du i tillegg skifter batteri på bilnøkkelen før det går tomt er også lurt. I veldig mange tilfeller så kan du gjøre dette selv, og det er som regel et standard CR2032 batteri som er i slike bilnøkler. BilXtra anbefaler Varta kvalitetsbatteri til bilnøkler, da vi opplever at disse kan være veldig ømfintlig på riktig spenning.

Vi ønsker deg god tur!

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.