AirconAircon

Sikre godt inneklima i bilen – 6 tips!

Bytte av kupèfilter / pollenfilter er et enkelt og rimelig grep som sparer deg for unødige plager.

Påskestemning, sol og mildere vær. Det nærmer seg også vår og pollensesong. Årlig, eller hver 15 000 kilometer er anbefalt intervall for bytte av pollenfilter / kupefilter. Derfor er det god tid å bytte nå. Men hvorfor er dette så viktig?

1. Bytt jevnlig kupèfilter. Det tettes og blir mindre effektivt med tiden.

Det kommer av at filteret er en forbruksdel som av naturlige årsaker blir tettere ved bruk. Kupèfilteret er en av de enkleste delene du selv kan bytte. Men, BilXtra Verksted hjelper deg gjerne.

2. Bytt og få bedre luftkvalitet i kupèen.

Kupèfilteret bestemmer i høy grad luftkvaliteten i kupèen. Det eneste som hindrer deg i å puste inn eksos, svevestøv og annen forurensning er kupèfilteret.

3. Kupèfilter hindrer vond lukt.

Å bytte kupèfilter kan være løsningen om du har vondt lukt i bilen.

Kjøper du i tillegg et filter med aktivt kull (karbonfilter), hjelper det også mot uønsket lukt utenfra. Kjører du eksempelvis gjennom et område med skjenerende lukt, vil et karbonfilter hjelpe med å filtrere denne lukta før den trenger inn i kabinen.

NB! Sliter du fortsatt med vond lukt etter kupèfilteret er byttet, kan det være at fordamperen trenger profesjonell rens. Bilxtra verksted hjelper deg med dette.

4. Hindre dugg på vinduene ved å bytte kupèfilter.

Opplever du ofte at det dugger på bilvinduene? Det kan være at kupèfilteret er tett. Da vil det også kunne samles fukt på partiklene som tetter filteret.

5. Bytte av kupèfilter holder bilen allergivennlig.

For mange allergikere er kupèfilteret svært viktig når det drar seg mot vår. Filteret blir også kalt pollenfilter av den grunn at pollen filtreres bort. I tillegg har mange pollenfilter eget belegg som hjelper mot utvikling av mugg og andre allergener på filteret.

6. Bytt filter og unngå unødvendig tretthet.

Med et tett filter blir du raskere trøtt og ukonsentrert under kjøreturen. Dette grunnet den dårligere luftkvaliteten i kabinen. Særlig på lengre turer kan du også oppleve nysing, irritasjon i øyne og slapphet. Nytt filter øker merkbart kjørekomforten.

NB! Bestill service på klimaanlegget for en ordentlig gjennomgang.

Blåser det ikke lenger kald luft når du ønsker det? Da kan bilen trenge klimaservice.

BilXtra Verksted tar både vedlikeholdsservice og klimaservice. Separat eller sammen. Mange tror at klimaanlegget automatisk inngår i vanlig service. Dette stemmer ikke. Selv om bytte av kupèfilter ofte inngår i serviceintervaller, må du oftest bestille klimaservice som en egen bestilling. Anbefalt intervall for klimaservice er hvert 4 år. Ditt nærmeste BilXtra Verksted ordner dette for deg.

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.