Riktig takboks til riktig bil og formål

Thule TakboksThule Takboks

Det er mange faktorer som spiller inn når du skal finne rett takboks til bilen din. Både utseende og bruk spiller inn i valget for de fleste.

Med det store utvalget som finnes trenger du ikke nødvendigvis velge mellom plass- og lastevennlighet, eller design. Nordmenn er glade i å være på tur og er storforbrukere av takbokser. Vinneren i markedet har i mange år vært lavtbyggende bokser mest mulig integrert i bilens design. At boksene nå også har blitt enkle å montere er noe som blir tatt godt imot av kundene.

BilXtra har et stort utvalg i takbokser, og her får du hjelp av meget dyktige fagfolk som hjelper deg med å velge riktig takboks.

Thule og Skiguard

Hos BilXtra finner du takbokser fra verdens største produsent av takbokser Thule. Med Thule får du design, funksjon og sikkerhet i verdensklasse. Thules sortiment er tilpasset et hvert behov både for kun å frakte ski til større bagasje.

Skiguard er Norsk kvalitet tvers igjennom, og boksene produseres på Prestfoss i Viken fylke. Med Skiguard kan du få både universale takbokser eller helt skreddersydde bokser som er tilpasset ditt Thule-takstativ og ikke minst den bilmodellen du skal montere den på. Lavtliggende på taket og gjerne lakkert i bilens farge om ønskelig.

Montering

Det at takboksen er lett å ta av og på er noe mange er opptatt av, og både Thule og Slkiguard har smarte løsninger til slike monteringssystemer som både er enkle og sikre. Har du tenkt på at en boksheis til å montere i taket hjemme i garasjen er noe som både sparer deg for tid, og bruk av krefter til montering. Velg en boks som er lett å laste. Det er en fordel å kunne nå inn i takboksen fra begge sider. Skal du frakte ski er det lurt om det finnes ordninger som gjør at disse kan festes. I mange tilfeller er dette ekstrautstyr.

Thule MultiThule Multi

Vekt og tyngde på boksen

Boksens vekt spiller også inn for mange i valget av takboks, i hvert fall hvis du er avhengig av å ta den av og på bilens tak relativt ofte. Glassfiberboksene er tyngre enn bokser i ABS-plast. Likevel er ABS-boksene i dag vel så sterke, og leveres med gode garantier. Det som er viktig å huske, er at boksen skal være stabil og stødig. Luftmotstanden må være lav slik at bensinforbruket og vindstøy ikke øker nevneverdig. Det er dessuten viktig at du sjekker bilens tillatte taklast, slik at du ikke velger en takboks som er så tung at lastekapasiteten allerede er brukt opp med kun boksen. Husk at du må regne inn vekten på takstativet også i den tillate taklasten.

Gratis montering av takboks

Få gratis hjelp til montering av din nye takboks hos BilXtra - en del av vår Xtra-service.

Hva ønsker du?

Et lekkert tilbehør integrert mest mulig i bilen, eller en praktisk turkamerat for deg og familien? Uansett har du mange godbiter å velge i, og vi i BilXtra hjelper deg på veien i valg av riktig og sikker takboks til ditt behov. God tur!

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.