Vask av dekk og felgerVask av dekk og felger

Hvordan vaske dekk og felger?

Ikke la deg irritere av asfalten fra i fjor. Bilpleie har vært en selvfølge for nordmenn gjennom mange mange år – bil er en stor investering i Norge og vi tar derfor ekstra vare på den. Har du forresten tenkt over når du finner fram hjulene fra sist sesong, -akkurat, de ble ikke rengjort da heller… Gjør noe med det, og ikke gjør det for komplisert. Da kan du ta fram hjulene neste sesong igjen med et smil, blanke og helt i synk med bilen som du selvsagt akkurat har vasket og shinet for en ny sesong.

Rengjøring av felger har også en forebyggende funksjon. Det fester seg veldig mye jernpartikler inne i felgen etter både bremser, piggdekk og annet svevestøv. Dette kan over tid danne rustflekker i felgen, noe som selvsagt forringer verdi, men også utseende. Du har tross alt fort betalt 15-20.000 ekstra for et par flotte felger. Ta vare på de!

Med en god felgrens og en god børste så kommer du kjempelangt. Vil du ta steget et hakk videre så kan du investere i en børste til å sette på drillen. Quixx Wheel Cleaning Brush kommer veldig godt til inn mellom eker uten selvsagt å skade felgen.

Vi i BilXtra er eksperter på bilpleie, men vi vet at dette er noe du enkelt kan gjøre selv og få et overlegent resultat, raskt og enkelt. Og akkurat i sesong når du skifter fra sommer til vinterhjul, da er det selvsagt lettest å komme til for å gjøre det ordentlig.

Og du, når våren kommer igjen, da slipper du å irritere deg over asfaltflekkene du glemte å fjerne i fjor!

Sjekk gjerne ut denne filmen på hvordan du bruker Quixx felgbørste:

 

Hvilket utstyr må du ha klart til dekkvask?

Her er en liste over utstyr du trenger til vasken:

  • Rengjøringsmiddel som felgrens (bruk egne produkter for aluminiumsfelger)
  • Vann i slange (gjerne høytrykkspyler)
  • En god børste
  • Motorvask (for ekstra god rengjøring)
  • Trespatel, oppvaskkost eller lignende (til hjulbuen)
  • Dekkfornyer
  • Gummihansker (gjerne engangshansker)
  • Svamp

6 trinn for rene dekk og felger:

1. Vask av hjulbuen

Husk å bruke hansker. Sjekk gjerne under hjulbuen for tagger og spisse ting som du kan skade deg på.,Begynn med å spyle godt under skjermene for å løsne all mulig skitt som lett samler seg her. Vær nøye og bruk gjerne en oppvaskkost, trespatel eller lignende. Bruk ikke spisse metallgjenstander da dette lett lager riper og kan forårsake rustangrep. Når mesteparten av den grove skitten er fjernet kan du spraye med motorvask under hjulkassene og på alle tilgrisede områder. La middelet virke noen minutter og spyl så godt med vann.

2. Vask felgene

Felgene må ikke være varme når de vaskes – det er veldig viktig. Vask én felg av gangen og spray med felgrens på alle synlige flater. Det finnes spesialmidler for aluminiumsfelger som er meget effektive. La middelet virke i noen minutter – men IKKE la det tørke på felgen. Bruk så en børste og skrubb alle flater. Skyll til slutt grundig med vann. Her finner du et stort utvalg felgrens og beskyttelse produkter >

3. Voksing av felgen

For å unngå korrosjon er det viktig at du polerer felgene etter vask. Da vil små skadene i lakken være beskyttet med poleringsvoks. Følg fremgangsmåten på forpakningen.
Felgvoks >

4. Påfør dekkvask – så holder dekkene seg pene lenger

Mens dekket enten er vått eller tørt kan du spraye på dekkvask. Dette fjerner trafikkfilmen som ofte fester seg til dekket og gjør det glatt. Skyll med vann og påfør gjerne dekkfornyer til slutt som gjør gummien blank og sort. Ønsker du en mattere finish bør dekket tørkes med en klut før middelet har tørket helt.

5. Reservehjulet

Husk at reservehjulet også må være rent. Vask begge sider av dekket/felgen på samme måte som de andre dekkene. Et rent reservehjul sikrer at det fungerer når du trenger det, og gir et godt inntrykk når du skal selge bilen.

6. Lagring av dekk

Lagring av dekkene bør helst skje mørkt og kjølig (gjerne en kjeller). Dersom det er en varmere lagringsplass bør du bruke dekkposer for å hindre hurtig aldring av gummien. Stable hjulene oppå hverandre.

Har du spørsmål eller ønsker hjelp?
Hvis du har spørsmål om vedlikehold eller reparasjon av din bil kan du kontakte din lokale BilXtra butikk, eller et av våre BilXtra verksteder

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.