Sykkel FerieSykkel Ferie

Få med deg alt på bilferien!

Nå er det tid for bilferie og vi skal til topps på nye fjell, vi skal sykle ikoniske ruter og vi er på jakt etter den lille vika som ingen andre før oss har sett. For å komme seg rundt er bilen vårt enkleste hjelpemiddel, og hos BilXtra skal du være sikker på å få riktig hjelp for at du på en trygg og enkel måte kan ta med deg sykkelen, kajakken eller annen bagasje. Spør oss!


Tenk sikkerhet!

I jakten på den ultimate sykkelruta så vil vi gjerne investere i ny sykkel, kanskje elektrisk sykkel, men vi tenker ikke alltid på hvordan vi skal få fraktet dette med oss. Skal dere kjøre langt i en ferie, så må utstyret være til å stole på. Og sikkerheten kommer bare på toppen av de andre kriteriene som plass, enkelhet i bruk og hjelp til å montere.

Om du har kjøpt ny elsykkel, så veier den typisk mellom 22-28kg inkludert batteriet. Da må du som sjåfør tenke på dette når du skal frakte den med deg. Velger du da det spinkleste sykkelstativet, som er godkjent for inntil 15kg, så tar du en risiko både for egen del, men også for dine medtrafikanter. Og om du slurver med å feste kajakken godt, så kan den i verste fall blåse av taket og treffe andre trafikanter.

Frakt av sykkel

Når du skal ha med sykkelen så må du krysse av i noen sjekkbokser for å være sikker på at du velger riktig utifra ditt utstyr og behov.

Da er spørsmålet:

  • Vil du frakte den på taket?
  • Eller har du hengerfeste og det passer bedre?
  • Hva veier sykkelen du skal frakte?
  • Skal du ha med flere sykler
  • Er det en landevei eller terrengsykkel? Kanskje Fatbike eller Downhill?

Alle disse tingene må du tenke igjennom og ta stilling til. Om sykkelen veier over 20kg så kan den ikke fraktes på taket. Veier sykkelen over 15kg så må du ha en plattformholder om du skal frakte den bak på hengerfeste. Har du elsykkel så bør du gå for en holder med 30kg tillatt sykkelvekt. Veldig mange ting som vi kommer til å spørre om, ikke for å selge deg den dyreste sykkelholderen, men for å selge deg den riktige og den sikre sykkelholderen.

Frakt av kajakk

Skal du i tillegg til syklene ha med deg kajakkene også? Vel da må du sette av taket til dette. Også her er det flere ting som må krysses av på sjekklisten.

  • Har du takstativ?
  • Hva er maks lastevekt på taket på min bil?
  • Hvor tung er kajakken(e)
  • Hvor bred er bilen?

Takstativ er på en måte basisen som du er helt avhengig av for å kunne frakte kajakk. I tillegg trenger du en kajakkholder. Har du to kajakker som skal fraktes må du vite et par ting om vekt. Hva er maks lastevekt på taket på bilen, hvor tung er kajakkene, men også hvor tungt er lastestativet og kajakkholderne som må tas med i totalregnskapet.

Eksempel:

Du har 100kg maks lastevekt på taket.

Kajakkene veier 25kg hver

Takstativet veier 8kg

Kajakkholderne veier 6kg pr.kajakk.

Da har du netto vekt på 25+25+8+6+6kg = 70kg og er da innafor maks.

Er du usikker på dette med maks vekt, spør oss, vi hjelper deg!

Har du plassutfordring så anbefaler vi et såkalt J-stativ hvor kajakken settes opp på siden. Da får du greit to kajakker på taket, alternativt en kajakk og et par sykler? Skal du kun frakte en kajakk og du ønsker enklest mulig av og pålasting av kajakken så er kanskje Thule Hullavator Pro riktig for deg, da kan du laste på kajakken på siden av bilen og bare dytte den opp på taket. Supersmidig!

Plass til ekstra bagasje

Mange bruker takboksen sin som den er ment, en ekstra avlastning og bagasjeplass når man skal på tur. Alt for få tenker på hvordan boksen faktisk bør lastes for optimal sikkerhet. Søk også råd for å velge riktig boks til ditt behov.

En takboks utgjør for veldig mange en kjærkommen ekstra plass til ski, pulk, og annen bagasje som er greit å få unna bilens bagasjerom. Takboksen er for veldig mange Nordmenn noe som brukes ofte, og gjerne står på bilen tilnærmet hele året. Da er det viktig at boksen oppfyller krav både til design, funksjon og det aller viktigste, sikkerhet.

Hvilken takboks skal du velge?

Når du skal velge hvilken boks som passer ditt behov best, bør du stille deg følgende spørsmål:

– Hvilken bagasje skal jeg frakte i boksen?
F.eks, kun ski? Ski og pulk? Ski og et par bagger? Telt og soveposer?

– Tar jeg boksen av taket når jeg er ferdig med turen?

Vi har takbokser som passer til alle behov, enten du lever et aktivt liv, skal på ferie, eller bare trenger ekstra plass. Husk at du trenger et takstativ for å feste skiboksen til taket på bilen. Klikk her for å finne riktig takstativ til din bil.

BilXtra ønsker deg en god og sikker tur!

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.