Besafe Varme DagerBesafe Varme Dager

Trygg biltur på varme dager!

Hvorfor er der farlig å la barn sitte i en varm bil uten tilsyn? Temperaturen inni en parkert bil kan stige med rundt tre grader på bare ti minutter, og med mer enn 10 grader i løpet av en halvtime. Selv om vinduene er åpne, kan temperaturen inni bilen øke svært raskt. Når solen steker på bilen, er det noen viktige ting du må huske på når det gjelder barn i bil.

Barn er særlig utsatt for varmerelaterte plager, siden kroppene deres produserer mer varme i forhold til størrelsen enn voksne. Barns evne til å svette er heller ikke ferdig utviklet, og det er derfor svært farlig å forlate barnet (og kjæledyr) uten tilsyn i bilen på varme dager.

Temperatur kart bilTemperatur kart bil

8 tips for en trygg biltur på varme dager:

1. La aldri barnet være uten tilsyn i bilen, selv om du bare skal stoppe en kort stund for å hente dagligvarer eller en is.

2. Sjekk barnet ditt ofte når dere kjører, og ta med barnet ut i frisk luft så ofte som mulig, for å være sikker på at de har en sikker kjøretur om sommeren.

3. Beskytt barnets hode fra all direkte påvirkning fra solstrålene som kommer gjennom frontruten eller sidevinduene, for å unngå heteslag.

4. For å gjøre dette, velg en baby-bilstol som har en høy UPF og en dyptrekkende solskjerm som kan brukes uavhengig av bærehåndtaket, så den kan brukes til enhver tid.

5. Når du setter baby-bilstolen i baksetet, vil tildekking av sidevinduene med solskjermer ikke bare beskytte barnet ditt fra direkte solstråler, men det øker også komforten.

6. Ikke kle på barnet ditt for mye – det kan være ukomfortabelt når barnet sikres i bilbarnestolen, og få barnet til å føle seg varmt, men kan også forårsake overoppheting.

7. Bruk lyse beskyttelsestrekk over bilbarnestolene for å redusere oppvarmingen av bilbarnestolen, særlig om de har en mørk farge. I tillegg hjelper disse trekkene med å absorbere svette, og å holde bilbarnestolen beskyttet mot søl eller skitt.

8. Om du parkerer i solen i lengre perioder, legg et lyst teppe over bilbarnestolen – og når du kommer tilbake, sjekk at ikke beltelåsene og internbeltene er for varme å ta på før du setter barnet ned i bilbarnestolen.

BeSafe Sun Shades 2BeSafe Sun Shades 2

BeSafes sunshades for vinduer gir barnet ditt et stort skyggeområde som beskytter de fra sommeren solskinn. De festes til vinduet med statisk kraft, for fleksibilitet.

BeSafe IZi Go Modular I Size 2BeSafe IZi Go Modular I Size 2

BeSafe iZi Go Modular i-Size-baby-bilstolen byr på en fleksibel og dyptrekkende solskjerm med UPF 50+, som beskytter barnets følsomme hud.

BeSafe Sun Canopy 2BeSafe Sun Canopy 2

Klikk på-solskjermer for småbarnsstoler holder også eldre barn sikre og beskyttet fra sollyset, og hjelper særlig godt når barnet reiser i passasjersetet.

BeSafe Child Seat Covers 2BeSafe Child Seat Covers 2

Lyse BeSafe bilbarnestoltrekk passer perfekt over bilbarnestolens originale trekk, og hjelper til med å absorbere svette om sommeren og med å redusere oppvarmingen av bilbarnestolen, særlig for stolene med mørke farger.

Informer andre foreldre om farene.

Mange foreldre er kanskje ikke klar over hvor farlig det er for barnet å være i en varm bil, særlig siden risikoen for heteslag ikke er like stor for oss voksne som for barna.

Ved å dele denne artikkelen, og videoen over, kan du hjelpe andre foreldre til å bli oppmerksomme på farene, så enda flere barn får en trygg biltur på varme dager.

En annen måte å gjøre flere foreldre oppmerksomme på faren med barn i varme biler, er å henge opp plakater i barnehagen. For å gjøre det enklere for deg å spre budskapet, har BeSafe laget en A4-plakat som du enkelt kan laste ned og printe ut selv.
LAST NED A4-PLAKAT

Tusen takk for at du bidrar til å spre dette viktige budskapet! Med din hjelp vil enda flere barn få en trygg biltur på varme dager.

Kilder:
Mann (n.d.): “Danger: Kids Left in Hot Cars. Expert tips for keeping your kids safe from heat stroke in cars.”
Grundwein, Dowd, Meentemeyer (2010)

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.