Trygg biltur på varme dager

Når solen steker på bilen, er det noen viktige ting du må huske på når det gjelder barn i bil. Å velge en sikker bilstol som passer bilen og barnet er et naturlig første skritt. I tillegg er det også noen andre tips som vil hjelpe deg så barnet har det så trygt som mulig i bilen i sommer.

Hvorfor det er farlig å la barn sitte i en varm bil uten tilsyn

Temperaturen inni en parkert bil kan stige med rundt tre grader på bare ti minutter, og med mer enn 10 grader i løpet av en halvtime. Selv om vinduene er åpne, kan temperaturen inni bilen øke svært raskt.

Barn er særlig utsatt for varme-relaterte plager, siden kroppene deres produserer mer varme i forhold til størrelsen enn voksne, og siden deres evne til å svette ennå ikke er ferdig utviklet. Det er derfor svært farlig å forlate barnet – og kjæledyr – uten tilsyn i bilen på varme dager.

Hvordan reise sikkert om sommeren

Det er noen viktige ting du kan gjøre for at finværsbilturen deres blir sikker, glad og minneverdig:

1. La aldri barnet være uten tilsyn i bilen, selv om du bare skal stoppe en kort stund for å hente dagligvarer eller en is.

2. Sjekk barnet ditt ofte når dere kjører, og ta med barnet ut i frisk luft så ofte som mulig, for å være sikker på at de har en sikker kjøretur om sommeren.

3. Beskytt barnets hode fra all direkte påvirkning fra solstrålene som kommer gjennom frontruten eller sidevinduene, for å unngå heteslag.

4. For å gjøre dette, velg en baby-bilstol som har en høy UPF og en dyptrekkende solskjerm som kan brukes uavhengig av bærehåndtaket, så den kan brukes til enhver tid.

5. Når du setter baby-bilstolen i baksetet, vil tildekking av sidevinduene med solskygger ikke bare beskytte barnet ditt fra direkte solstråler, men det øker også komforten.

6. Ikke kle på barnet ditt for mye – det kan være ukomfortabelt når barnet sikres i bilbarnestolen, og få barnet til å føle seg varmt, men kan også forårsake overoppheting.

7. Bruk lyse beskyttelsestrekk over bilbarnestolene for å redusere oppvarmingen av bilbarnestolen, særlig om de har en mørk farge. I tillegg hjelper disse trekkene med å absorbere svette, og å holde bilbarnestolen beskyttet mot søl eller skitt.

8. Om du parkerer i solen i lengre perioder, legg et lyst teppe over bilbarnestolen – og når du kommer tilbake, sjekk at ikke beltelåsene og internbeltene er for varme å ta på før du setter barnet ned i bilbarnestolen.

BeSafes sunshades for vinduer gir barnet ditt et stort skygge-området som beskytter de fra sommeren solskinn. De festes til vinduet med statisk kraft, for fleksibilitet.

BeSafe iZi Go Modular i-Size-baby-bilstolen byr på en fleksibel og dyptrekkende solskjerm med UPF 50+, som beskytter barnets følsomme hud.

Klikk på-solskjermer for småbarnsstoler holder også eldre barn sikre og beskyttet fra sollyset, og hjelper særlig godt når barnet reiser i passasjersetet.

Lyse BeSafe bilbarnestol-trekk passer perfekt over bilbarnestolens originale trekk, og hjelper til med å absorbere svette om sommeren og med å redusere oppvarmingen av bilbarnestolen, særlig for stolene med mørke farger.

Hjelp andre foreldre med å gi sine barn en trygg biltur på varme dager

Mange foreldre er kanskje ikke klar over hvor farlig det er for barnet å være i en varm bil, særlig siden risikoen for heteslag ikke er like stor for oss voksne som for barna.

Ved å dele denne artikkelen, og videoen over, kan du hjelpe andre foreldre til å bli oppmerksomme på farene, så enda flere barn får en trygg biltur på varme dager.

En annen måte å gjøre flere foreldre oppmerksomme på faren med barn i varme biler, er å henge opp plakater i barnehagen. For å gjøre det enklere for deg å spre budskapet, har BeSafe laget en A4-plakat som du enkelt kan laste ned og printe ut selv.
LAST NED A4-PLAKAT

Tusen takk for at du bidrar til å spre dette viktige budskapet! Med din hjelp vil enda flere barn få en trygg biltur på varme dager.

Kilder:
Mann (n.d.): “Danger: Kids Left in Hot Cars. Expert tips for keeping your kids safe from heat stroke in cars.”
Grundwein, Dowd, Meentemeyer (2010)

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.