Hjem Fra FødestuaHjem Fra Fødestua

Hvordan forberede deg på veien hjem fra fødestua med babyen din?

Her har vi samlet gode tips slik at babyen din blir sikret på best mulig måte i bilen.

5 forberedelser til reisen hjem fra fødestua:

1. Øv på å montere bilstolen i bilen før barnet er født

Vi utgår fra at dere nå har kommet så langt at dere har valgt dere en babystol – hvis ikke, finner du våre babybilstoler her. BeSafes baby-bilstoler byr på to ulike monteringsmetoder. Den første muligheten, og det vi vil anbefale, er en ISOfix-base. Dette er en enkel og fleksibel løsning som sparer tid hver eneste gang dere skal ut og inn i bilen. Alternativ to er å feste baby-bilstolen med bilens trepunktsbelte. Begge løsningene er like trygge, dersom alt er montert riktig. Uansett hva du velger, anbefaler vi at du øver på monteringen før babyen kommer, slik at du føler deg trygg på hvordan du gjør det når dere drar fra fødestua. Husk å alltid deaktivere airbagen om du monterer baby-bilstolen i forsetet på bilen!

2. Planlegg hva babyen skal ha på seg når dere drar fra sykehuset

Om babyen din ventes i løpet av de kjølige månedene, kan det være lurt å planlegge hva babyen skal ha på seg når dere drar fra fødestua. Babyer bør aldri ha på tykke klar i baby-bilstolen. La babyen i stedet ha på vanlige klær, og bruk en bilstolpose (en sovepose som er spesialsydd for å brukes i baby-bilstoler uten at den påvirker sikkerheten).

3. Hvordan plassere og feste babyen riktig

  • Om du har en baby-bilstol med beltemagneter, begynn med å trekke internbeltene helt ut (slik det er beskrevet i brukermanualen), åpne beltelåsen, og heng internbeltene fast til magnetene slik at du har god plass for å plassere babyen i bilbarnestolen.
  • Stram først hoftebeltene ved å trekke skulderbeltene oppover. Dra deretter beltestrammer-stroppen rett ut, for å stramme skulderbeltene. Når du strammer, bruk den andre hånden din for å holde skulderbeltene samlet, slik at de ikke kan gli av den nyfødtes skuldrer. Internbeltene skal være stramme over barnets bryst, det bør ikke være plass til mer enn en finger mellom intern-setebeltet og babyen (1 cm).
  • Stram internbeltene godt! Løse internbelter er mer farlig for barnet, om en ulykke skulle inntreffe. Et polstret fempunkts-internbelte er det tryggeste, det stabiliserer babyen og holder barnet trygt.
Besafe bilstolBesafe bilstol

4. Juster baby-bilstolen etter barnet

Alle barn er forskjellige, og derfor kan våre babystoler og våre “2-1” bilstoler  tilpasses barnet ditt når det vokser. Les i din bilstols brukerhåndbok når det er på tide å ta ut babyinnlegget som din bilstol har. I tillegg, husk at du kan heise internbeltene etter hvert som barnet vokser: De bør alltid gå 90 grader inn i stolskallet over barnets skuldre. Men husk, siden alle barn er forskjellige, er disse tallene omtrentlige – tilpass bilstolen til barnet ditt slik at den er så komfortabel og trygg som mulig.

5. Hvor lenge kan babyen sitte i bilstolen sin?

Et spørsmål vi ofte får, er hvor ofte man bør stoppe og la babyen få en pause fra å sitte i baby-bilstolen. Nyfødte barn bør ikke sitte i mer enn rundt en time i en bilstol, eldre babyer ikke mer enn cirka 1 ½-2 timer for at man skal unngå at de sitter i den samme stillingen for lenge – siden musklene deres ikke er fullt utviklet ennå. Om du er usikker når det gjelder din spesifikke situasjon, anbefaler vi at du alltid spør helsesøsteren din.

Babybilstoler:

Til alle babybilstoler >

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.