Når bør man skifte til vinterdekk?


Den norske høsten og vinteren byr på store temperaturforskjeller og i vårt langstrakte land er kjøreforholdene svært varierte. Dermed er det flere som stiller seg spørsmålet - når bør jeg bytte til vinterdekk?

På Statens Vegvesens sider kan man lese at piggdekk kan brukes fra 1. november. Nordland, Troms og Finnmark kan starte piggdekksesongen litt tidligere - fra 16.oktober. Piggfrie vinterdekk derimot er det ingen tidsfrister på når disse skal brukes. Det viktigste er å tenke sikkerhet og at du får best mulig veigrep i vinterføret.

Hvordan velge vinterdekk?

Vinterkjøring kan innebære snø, is og slaps, men også våt eller tørr asfalt. I det siste tilfellet er piggfrie dekk et godt alternativ da de gir bedre komfort og mindre slitasje på veien. Mønsterdybden på dekket er viktig, det er lovpålagt å ha minimum tre millimeter mønsterdybde i «piggdekkperioden».

Hør med din lokale BilXtra hvordan dekkene presterer på snø og is – og på asfalt, slik at du kan finne det dekket som passer deg og dine behov best.

Vi har testvinnerne!

Godt veigrep og behersket oppførsel gir bedre sikkerhet, dette har NAF testet og disse dekkene topper listen:

Testvinneren Continental VikingContact 7 vinner flere tester og er i år igjen det beste piggfrie vinterdekket. "VC7 ble lansert i fjor og vant flere tester. Årets test viser at det ikke var tilfeldig." Les hele testen HER

Andre plass går til Nokian Hakkapeliitta R3 - "Hakkapeliitta R3 har godt vintergrep og er blant de piggfrie dekkene som klarer seg best i svingene." Les hele testen HER

Vinterdekk til el-bil

Har du elbil kan dekk med mindre rullemotstand gi lavere strømforbruk og dermed flere kilometer rekkevidde. Vårt utvalg av piggfrie dekk til el-bil inkluderer testvinnere på dette punktet. Sjekk utvalget hos din lokale BilXtra!

Hos BilXtra finner du er av markedets største utvalg. Dekk i alle prisklasser.

Hankook Tire er et kvalitetsprodukt som er original montering hos en hel rekke kjente bilprodusenter, herunder premium bilmerker som BMW, Mercedes, Audi og Volkswagen.

Toyo Tires leverer premium kvalitetsdekk og er original montering på de råeste Audi modellene (RS-serien) i tillegg til utvalgte modeller av Toyota, Lexus, Mazda, Renault, Daihatsu, Mitsubishi og Nissan.

NEXEN er en av verdens største dekkprodusenter og dekkene originalmonteres på modeller fra bl.a. Porsche, VW, Skoda, Renault, Fiat, Kia, Hyundai og SsangYong med flere. Mye dekk for pengene!

Nordexx er det naturlige valget for den prisbevisste som ikke vil gå på akkord med komforten eller sikkerheten.

BUDGET serien er valgt ut med hensyn til å oppnå best mulig kvalitet til markedets laveste pris.

Continental utmerker seg i dekktester gjennomført i en rekke europeiske land. Dekkene utmerker seg spesielt godt på sikkerhetsrelaterte områder som veigrep og bremselengde, og spesielt på vått underlag.

Nokian Tyres utvikler testvinner dekk som er spesialisert for nordiske forhold og er oppfinneren av verdens første vinterdekk. Topp moderne teknologi for den krevende bilisten!

Michelin leverer et premium produkt til førere som forlanger det beste av dekkene sine. Anerkjent for sin høye kvalitet og lange levetid på produktene.

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.