Trygg biltur på varme dager

Når temperaturen stiger, er det noen viktige ting du må huske på for en trygg biltur på varme dager. Å velge en sikker bilbarnestol som passer bilen og barnet er et naturlig første skritt, men vi har også noen andre tips som vil hjelpe deg så barnet har det så trygt som mulig på sommerturene deres.

Hvorfor det er farlig å la barn sitte i en varm bil uten tilsyn

Temperaturen inni en parkert bil kan stige med rundt tre grader på bare ti minutter, og med mer enn 10 grader i løpet av en halvtime. Selv om vinduene er åpne, kan temperaturen inni bilen øke svært raskt.

Barn er særlig utsatt for varme-relaterte plager, siden kroppene deres produserer mer varme i forhold til størrelsen enn voksne, og siden deres evne til å svette ennå ikke er ferdig utviklet. Det er derfor svært farlig å forlate barnet – og kjæledyr – uten tilsyn i bilen på varme dager.

Hvordan reise sikkert om sommeren

Det er noen viktige ting du kan gjøre for at finværsbilturen deres blir sikker, glad og minneverdig:

1. La aldri barnet være uten tilsyn i bilen, selv om du bare skal stoppe en kort stund for å hente dagligvarer eller en is.

2. Sjekk barnet ditt ofte når dere kjører, og ta med barnet ut i frisk luft så ofte som mulig, for å være sikker på at de har en sikker kjøretur om sommeren.

3. Beskytt barnets hode fra all direkte påvirkning fra solstrålene som kommer gjennom frontruten eller sidevinduene, for å unngå heteslag.

4. For å gjøre dette, velg en baby-bilstol som har en høy UPF og en dyptrekkende solskjerm som kan brukes uavhengig av bærehåndtaket, så den kan brukes til enhver tid.

5. Når du setter baby-bilstolen i baksetet, vil tildekking av sidevinduene med solskygger ikke bare beskytte barnet ditt fra direkte solstråler, men det øker også komforten.

6. Ikke kle på barnet ditt for mye – det kan være ukomfortabelt når barnet sikres i bilbarnestolen, og få barnet til å føle seg varmt, men kan også forårsake overoppheting.

7. Bruk lyse beskyttelsestrekk over bilbarnestolene for å redusere oppvarmingen av bilbarnestolen, særlig om de har en mørk farge. I tillegg hjelper disse trekkene med å absorbere svette, og å holde bilbarnestolen beskyttet mot søl eller skitt.

8. Om du parkerer i solen i lengre perioder, legg et lyst teppe over bilbarnestolen – og når du kommer tilbake, sjekk at ikke beltelåsene og internbeltene er for varme å ta på før du setter barnet ned i bilbarnestolen.

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.