Small Thule Vector LS Åre 201214 7104Small Thule Vector LS Åre 201214 7104

Tenk sikkerhet først ved valg av takboks!

Mange bruker takboksen sin som den er ment, en ekstra avlastning og bagasjeplass når man skal på tur. Alt for få tenker på hvordan boksen faktisk bør lastes for optimal sikkerhet. Søk også råd for å velge riktig boks til ditt behov.

En takboks utgjør for veldig mange en kjærkommen ekstra plass til ski, pulk, og annen bagasje som er greit å få unna bilens bagasjerom. Takboksen er for veldig mange Nordmenn noe som brukes ofte, og gjerne står på bilen tilnærmet hele året. Da er det viktig at boksen oppfyller krav både til design, funksjon og det aller viktigste, sikkerhet.

Hvilken takboks skal du velge?

Når du skal velge hvilken boks som passer ditt behov best, bør du stille deg følgende spørsmål:

– Hvilken bagasje skal jeg frakte i boksen?
F.eks, kun ski? Ski og pulk? Ski og et par bagger? Telt og soveposer?

– Tar jeg boksen av taket når jeg er ferdig med turen?

Vi kan greit inndele Thules takbokser i tre kategorier:

Bra – Bedre – Best

Bra        Thule Touring Alpine
Spesialboks for BilXtra. Kun 50kg lastekapasitet

Bedre   Thule Motion XT
SlideLock systemet som signifikant forenkler låsing av boks. Sikkert og enkelt. Gripehåndtak på utsiden for enkel lukking. Ekstra bred PowerClick montering som lett kan brukes på Wingbar og som klikker når den er sikkert montert. 75 kg lastekapasitet. Finnes i flere størrelser og utgaver

NAF Testvinner 2019 i den omfattende sikkerhetstesten.

I90OhoTjI90OhoTj

Best      Thule Vector
Verdens kanskje mest eksklusive takboks. Ekstrem sporty, energieffektiv og sikker design. Forsterket lokk og SlideLock låsing gjør åpning og lukking til en lek. Hvit innside med innvendig LED lys som gir enkel tilgang til bagasjen. Filtbelagt bunn for høyere kvalitetsfølelse og støyreduksjon. Inkludert bokstrekk som sikrer støv- og ripefri oppbevaring.

I tillegg har Thule den dedikerte skiboksen Flow. Designet og tilpasset det Norske markedet. Lav og bred design, 15cm kortere enn en standard boks som gjør det svært tilpasningsdyktig på f.eks dagens SUV trend, med noe kortere takflate.

X-tra service – Vi hjelper deg!

BilXtra har Thule i blodet, og vi er stolte over å være Norges største forhandler av Thule, og alle våre ansatte har regelmessig opplæring i fra Thule, og vi tilbyr enkel, sikker og gratis montering av ditt Thule utstyr. Da kan du tenke på helt andre ting, og være helt trygg på at BilXtra har valgt ut riktig utstyr til ditt behov og ikke minst være sikker på at utstyret er riktig og sikkert montert.

Vedlikehold

Videre bruk og vedlikehold har du da ansvaret for selv, og for å sikre at produktet holder seg funksjonelt år etter år er det et par småting som er greit å merke seg:

– Visuell sjekk:
Se over produktet ved jevne mellomrom, i en boks kan det f.eks ha kommet en liten sprekk eller annen ytre påvirkning som krever en handling.

– Smøre opp låser:
Selv som låsene er tildekt, vil det trenge seg vann inn og dette kan være nok til at det fryser, selvsagt når du minst ønsker det. Dette gjelder også takstativet.

– Ta boksen av taket:
Ved jevne mellomrom kan det være gunstig å ta av boksen, da får du både vasket boksen under, og taket på bilen, som blir ganske full av salt og skitt ette en lang vinter uten vask.

– Fest lasten:
Husk også å feste lasten inne i boksen ved kjøring. Det følger med tre festestropper som stroppes rundt bagasjen i boksen, dette sikrer at den ikke flytter på seg ved en bråstans.

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.