Slik vasker du motoren

Det er viktig at bilen vaskes med jevne mellomrom slik at asfalt, olje, fuglemøkk og annen skitt ikke ødelegger lakken. Det beste er en vanlig omgang med svamp og såpe. La bilen slippe vaskemaskiner; det sliter for mye på lakken.

Nødvendig verktøy og utstyr:

Vannslange og/eller motorvaskemiddel (bruk bilvask, ikke husholdningsmidler), svamp (ny), pussekinn, frottehåndkle

Slik går du frem

 1. Kontroll: Begynn med å kontrollere at alle deksler sitter tett, som luftfilteret og beholdere for bremsevæske og ande væsker.
 2. Luftinntaket: Løv i luftinntaket kan til slutt blokkere det helt. Det er derfor viktig å fjerne alt løv og andre rester fra luftinntaket på nedersiden av frontruten.
 3. Beskytte elektriske deler: Det er viktig å dekke til enkelte elektriske deler for å hindre vann i å trenge inn under spyling av motorrommet. Dette gjelder hovedsakelig ettermonterte deler som alarm og relêbokser samt fordelerlokk. Bruk plastfolie eller plastposer.
 4. Rengjøringsmidler: Påfør motorvask ved hjelp av spruteflaske eller aerosolboks på alle flater under panseret. Husk at de nederste delene av motorrommet som regel er sterkt tilsmusset. Bruk ikke for mye motorvask, det skal kun dekke overflaten; ikke renne nedover. Vær forsiktig med ømtålige isolasjonsmaterialer. Skrubb grundig alle deler med en radiatorpensel eller lignende. Det er viktig å bruke tid på dette så alle flater blir skikkelig rene. Påfør gjerne mer motorvask etter hvert.
 5. Spyl motorrommet: Bruk slange eller høytrykksspyler (ikke for høyt trykk) og skyll motorrommet rent nedenfra og opp. Spyl gjerne undersiden av panseret, men vær oppmerksom på at isolasjonsmaterialet ofte ikke tåler hardhent behandling.

Få gratis råd og tips om renhold

Gjennom Xtra-service får du alltid råd og tips om renhold og vedlikehold av din bil fra profesjonelle.

Sikkerhet

Hver gang du utfører vedlikehold og service på bilen anbefaler vi at du følger følgende sikkerhetsregler:
 • Ha alltid et førstehjelpsskrin tilgjengelig
 • Vær ekstra forsiktig ved arbeid rundt varme og skarpe gjenstander
 • Husk å følge bruksanvisninger til produsenten av alle produkter
 • Hvis du må heve bilen bruk alltid sikkerhetsbukker eller oppkjøringsramper
 • Ikke ha motoren i gang uten nok ventilasjon
 • Ikke røyk ved arbeid i nærheten av motoren
© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.