VaskVask

Nå skal bilen skinne!

Etter en vinter med salt, piggdekkstøv, eksos og annen forurensing så er det på tide å bruke litt tid på å få bilen til å skinne igjen. Det er morsommere og tar mindre tid enn du tror. Nøkkelen er gode hjelpemidler og metoder, og her skal vi hjelpe deg på vei.

Finn fram alt du trenger før du setter i gang, det er mer effektivt, og du får en oversikt over alt utstyret du har. Kanskje noe ikke har overlevd vinteren, og du trenger påfyll.

Metoden og utstyret vi anbefaler her er ting vi selv har brukt gjennom år med testing, og er etter vår mening de beste produktene du trenger for å komme fort og effektivt til målet som jo tross alt er å få bilen til å skinne.

Steg 1: Forvask eller avfetting

Dette er kanskje den viktigste jobben, da du her skal fjerne all smuss som setter seg på lakken igjennom en lang vinter.

Til denne jobben trenger du en avfetting, en metallpartikkelfjerner, en forvasksåpe/skumsåpe og en høytrykkspyler med skumkanon.

Spray på avfetting fra vinduene og ned, vi anbefaler BilXtra Hybridavfetting som er helt enestående. Den har en litt gelaktig konsistens som gjør at den ikke tørker fort ut, den fungerer også like fint om bilen er våt eller tørr. La den virke i 7-8 minutter, så blander du en skumsåpe i skumkanonen, her er vår favoritt BilXtra Multifoam som er superdrøy, skummer godt og er veldig effektiv. Skum deretter hele bilen (også over avfettingen som allerede ligger der) og la virke i et par-tre minutter. Etter dette spyler du godt av all kjemi og da starter du nederst på bilen.

Når du har spylt av all kjemi, så lar du det drypptørke noen minutter og da vil du nok se at det dukker opp brune nesten rustlignende flekker, ta det med ro, det er ikke rust. Det er såkalte metallpartikler eller svevestøv som har brent seg fast i lakken, og du må på med spesialkjemi for å løsne dette. Her vil vi anbefale Carpro IronX, originalen av metallpartikkelfjerner som fortsatt er vår favoritt. Supereffektiv. Spray på bilen fra vinduene og ned, ikke glem felgene. Når dette begynner å virke så skifter det farge til lilla, og har du en lys farge på bilen, så vil det nesten se ut som at den blør. La dette virke i 3-4 minutter. Legg gjerne et skumlag med skumkanonen til for å forlenge virketiden, samt ta en strafferunde på det som ikke forsvant på første forsøk.

Spyl deretter godt av bilen igjen.

Steg 2: Nå skal bilen håndvaskes

Fyll opp en bøtte med varmt vann, ha en klunk med shampo oppi, putt lansen til høytrykksvaskeren ned i bøtta, og skum opp shampoen.

Bruk et godt vaskeverktøy som er skånsom mot lakken og som glir godt sammen med shampoen. Vår favorittshampo er Autoglym UHD Shampoo. Er superkonsentrert, gir ellevill glid, og lukter digg. Sammen med f.eks Turtle sin vaffelsvamp i høy kvalitet er det en killerkombo. Trengte du ny bøtte sa du? Vel denne er sterk og holdbar til en relativt rimelig penge.

Når du har vasket hele bilen, så spyler du av all kjemi veldig nøye.

Steg 3: Legg en beskyttelse

Når du har gjort en såpass grundig nedvask så må du få på plass en ny beskyttelse. Her trenger du ikke polere på deg senestrekk og gikt, gjør det enkelt med skum. Det er både morsomt, lettvint og gir et fantastisk resultat.

Bland Carpro Hydro2 Foam i skumkanonen etter anvisning på flasken. Skum ned hele bilen og masser dette inn i lakken med svampen som du har skylt opp.

Spyl deretter av på nytt og tørk så bilen godt med et Microfiberhåndkle av god kvalitet og som suger godt med vann.

Etter dette, NYT!

GOD BILVASKEVÅR!!

© 2019 BilXtra. All Rights Reserved.