Om oss

HistorienBilXtra verksted og BilXtra butikk er en del av konsernet AS Sørensen og Balchen

Historien om Sørensen og Balchen/ BilXtra kan du også se her!

AS Sørensen og Balchen er en av de eldste og mest tradisjonsrike aktører i bilbransjen. Det ble etablert som handelsfirma og bilimportør i 1907 og har siden den tid vært en ledende distributør av slitedeler og rekvisita.

Leverandør til det norske ettermarked

I de senere år har Sørensen og Balchen bygget ut distribusjonsnettet i et høyt tempo. Gjennom oppkjøp og etablering av BilXtra-avdelinger har konsernet forsterket sin posisjon som Norges ledende distributør mot rekvisita- og verkstedsbransjen og BilXtra er i dag et av de mest kjente varemerker.

BilXtra verkstedkjede ble etablert våren 2009 og har på få år vokst seg til en av bransjens største kjeder med over 220 verksteder ved inngangen til 2012. Fremgangen kommer av helhetlige konsepter med presise systemer, god varetilgjengelighet, effektiv logistikk og leveranse, samt kursing og omfattende markedsføring.

For å oppnå effektiv varestrøm og dermed gi kundene størst mulig konkurranseevne er det satset mye tid og ressurser på å utvikle integrerte bransjeløsninger for logistikk og verkstedsystemer. Vi har nylig lansert vår egen elektroniske bildelkatalog, BilXtra-katalogen. Den skal i fremtiden være et førstevalg når våre kunder skal orientere seg og bestille bildeler

Kvalitetsvarer

Sørensen og Balchen importerer og selger anerkjente kvalitetsprodukter produsert av de sterkeste leverandørene til bilindustrien. Vi operer utelukkende med OE-kvalitet eller Matching Quality. Dette er universelt aksepterte begrep som sier at våre deler er av minst like god kvalitet som originalmontert. Deler fra Sørensen og Balchen montert på ett av våre BilXtra-verksteder har 5 års garanti.

Datastyrt LagerEt datastyrt lager på mer enn 56.000 kubikkmeter!

Vi skal være best på bredde og leveranse. Å fremskaffe varen, og levere den til rett tid er vår bransjes viktigste konkurranseparameter, og er avgjørende for å sikre fornøyde kunder. Målet er å levere slitedeler, bilrekvisita og kunnskap til bileiere og profesjonelle aktører i hele Norge på en stadig mer effektiv og lønnsom måte.

For å kunne håndtere et omfattende varesortiment har Sørensen og Balchen et moderne høylager med et volum på over 56 tusen kvadratmeter. Over 60 000 unike varelinjer, et sofistikert datasystem, og trucker med håndskannere og skjerm for innlegging og vareplukking, gjør det mulig å holde en høy servicegrad og levere raskt og sikkert.

Dieselverksted

Dagens moderne dieselmotorer stiller nye krav til kompetanse. Derfor driver Sørensen og Balchen sitt eget dieselverksted. Verkstedet er et av bransjens mest avanserte og er dermed i stand til å løse alle utfordringer knyttet til dieselmotorer.

BilXtra er Norges største bilutstyrskjede

Med 75 butikker som selger bildeler, rekvisita, bilstereo, bilnavigasjon, barnestoler, lastestativ til bil og takbokser. BilXtra butikkene har som målsetning å tilby bileiere et bedre bilhold gjennom et stort utvalg kvalitetsprodukter til rimelige priser. I tillegg skal vi gjennom vår kunnskap om bilhold veilede med gode råd og tips om hvordan kunden selv kan holde sin bil i tipp topp stand.

Franchise

BilXtra-kjeden er basert på franchise-prinsippet og gir butikken en rekke fordeler som kommer forbruker og forhandler til gode. Ønsker du mer informasjon angående mulighetene for å drive egen BilXtra-butikk, kan du ta kontakt med kjedekontoret via hoh@sogb.no.